spaarvarken witte achtergrond

Uitgaven verminderen: simpele tips

Geld op? Time for change

Als je geregeld aan het eind van het geld nog maand over hebt, is het een goed idee om kritisch te kijken naar jouw uitgaven. Hieronder zal ik een aantal tips geven om uitgaven te verminderen. Van huisgemaakte koffie tot tactische aankopen, er zijn veel manieren om geld te besparen zonder jezelf tekort te doen. Lees verder om wat weetjes over geld besparen te leren, en misschien hou jij voortaan wel geld aan het eind van de maand over.

Babystapjes

In één keer allerlei kosten schrappen kan demotiverend werken. Bedenken wat je allemaal moet opgeven om te besparen lijkt dan vervelend. Probeer in plaats daarvan een veranderend plan op te stellen. Één voor één koopgewoontes aanpassen geeft je tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Als het goed gaat, merk je het eigenlijk amper.

Verander gewoontes

Het elimineren van onnodige gewoonte-aankopen is een geweldige manier om te starten met geld besparen. Per losse aankoop is het misschien niet veel, maar is het echt nodig om elke ochtend een verse koffie te bestellen? Hoeveel geef je uit aan snoep en soda-automaten op het werk of in de kantine op school? Koop deze spullen voortaan in de supermarkt, neem ze zelf mee, en je kunt al gauw een handvol euro’s per dag besparen.

Ga na wat je vaste uitgaven zijn

Elke maand gaan de vaste lasten eraf, en het lijkt een onvermijdelijke kostenpost. Dat is het in zekere zin ook wel, want zaken als water en licht zijn niet te missen. Informeer je echter geregeld over de staat van de markt. Als je nog op een jaren-oud internet abonnement zit betaal je misschien wel drie of vier keer zoveel als eigenlijk nodig. Ga voor alle vaste lasten na of er niet goedkopere diensten zijn met dezelfde kwaliteit. Diensten worden over het algemeen goedkoper en oude contracten volgen die trend natuurlijk niet.

Eet en koop slimmer

Het is heel makkelijk om te besparen tijdens het boodschappen doen. Een wekelijks schema van aankopen inclusief maaltijden is een heel stuk efficiënter. Eet je vier keer per week aardappelen? Dan is de prijs per maaltijd meerdere malen goedkoper wanneer je een kilo ongeschilde aardappelen koopt. Probeer maar één keer per week boodschappen te doen, zo wordt je niet elke dag verleid tot iets lekkers. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van aanbiedingen. Niet alleen in de supermarkt, maar ook qua kleding kan je handig zijn in je aankopen. Vooruit denken en een winterjas van Napapijri in de zomer kopen levert je vaak een vette korting op. Andersom kun je natuurlijk zomerkleding in de winter aanschaffen. Met de genoemde manieren kun je gauw genoeg besparen om voortaan geld over te hebben aan het eind van de maand in plaats van andersom!

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven