de leukste vakanties in eigen land

Door covid-19 zat een uitgebreide vakantie dit jaar er voor vele niet in. Natuurlijk harstikke jammer, maar het heeft voor veel mensen ook de ogen geopend over Nederland als vakantieland. Ons kleine kikkerlandje heeft namelijk een hoop te bieden wanneer het op vakanties aan komt. Zo zijn er verrassend veel prachtige natuurgebieden, maar ook een city trip in eigen land kan ontzettend leuk zijn. Om alvast wat inspiratie op te doen hebben we een aantal top bestemmingen voor jou uitgezocht. Lees dus snel verder en wie weet zit jou ideale vakantie er wel tussen!

De paden op, de wadden in

De Waddeneilanden zijn een uniek natuurgebied, niet alleen in Nederland, maar ook voor de rest van de wereld. Veel mensen beseffen dit niet, maar de waddenzee en de bijbehorende eilanden vormen een gigantisch natuur gebied geroemd om zijn schoonheid en haast buitenaardse landschappen. Al helemaal wanneer de zee droog staat. Vooral de eilanden voor de kust van Friesland zijn een oase van rust. Neem bijvoorbeeld Schiermonnikoog, dit knusse eilandje is alleen begaanbaar met de fiets, wat zorgt voor een heerlijke gemoedelijke sfeer! Aarzel dus niet langer en ga eens op ontdekking in het wadden gebied.

Het minst Nederlandse Nederland

Voor de mensen die zich echt eventjes in het buitenland willen wanen is Limburg de aangewezen locatie. Deze rustige provincie staat bekend om zijn prachtige, on-Nederlandse natuur. Gekenmerkt door een heuvelachtig landschap en dichtbegroeide bossen. Hier is het dus ideaal vertoeven als je eventjes wil doen alsof je ergens ver op reis bent. En natuurlijk zijn de befaamde Limburgse vlaaien ook niet mis! Zoek dus eens naar een leuk vakantiehuisje in de Limburgse heuvels!

City trips in eigen land

Wat ook een ontzettend leuk idee is, is om op citytrip te gaan binnen Nederland. We hebben immers een hoop unieke en historische steden waar je heerlijk een lang weekendje kan vertoeven. Naast de voor de hand liggende bestemmingen zijn ook de wat kleinere steden het bezoeken waard. Haarlem, Gouda en Apeldoorn zijn bijvoorbeeld ontzettend mooie steden met een rijke historie. En voor wie liever wat meer de looks en feel wil van een wereldstad zijn Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam natuurlijk topbestemmingen. Vooral Rotterdam is tegenwoordig een aanrader, deze moderne stad voelt namelijk echt als een metropool. Met de moderne architectuur en vele leuke tentjes is het echt alsof je op vakantie bent in een ander land. Zoek dus een leuk Rotterdam hotel uit en ga!

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven