Terug naar de eighties: De fashion voor komende winter

Jaren 80

Er is een scène in de comedy ‘Hot Tub Timemachine’ waar de hoofdpersonages zich realiseren dat ze terug zijn gegaan in de tijd en weer in een skiresort in de jaren 80 zijn. Ze schrikken zich dood als ze alle rare en ouderwetse wintersport outfits zien. Wanneer de meesten van ons naar de jaren 80 kijken zien we niet bepaald een hoogtijd van mode. Zelfs tijdens de retro periode een aantal jaar geleden kwam de meeste invloed vanuit de jaren 60 en 70. Desondanks heeft de jaren 80 toch wel degelijk wat te bieden, zeker op het gebied van wintersport. De truc is dat designers een concept uit de jaren 80 pakken en er een moderne twist aan geven.

Het is nu nog volop zomer, het weer is warm en we moeten niet denken aan sneeuw en vriezende temperaturen. Toch is dit het beste en goedkoopste moment om kleding voor komende winter aan te schaffen. En de winter brengt toch ook leuke dingen met zich mee. Namelijk de wintersport. Niks is fijner dan lekker op de piste met genoeg sneeuw en de wind in het gezicht naar beneden skiën. Daarom bespreek ik in dit artikel de beste stijlvolle kledingstukken voor de komende wintersport.

De bodywarmer

Een kledingstuk dat we in de jaren 80 veel op de wintersport zagen is de bodywarmer. Nu hebben bodywarmers natuurlijk niet echt het imago van cool. Zeker in de jaren 90 en 2000 tijdens de ‘sportlife’ periode van moderne kleding was het kledingstuk absoluut niet populair. Desondanks is een bodywarmer tegenwoordig een hele goede kledingkeuze. De moderne variant is niet alleen stijlvol maar ook nog eens erg functioneel. Een bodywarmer is namelijk ideaal als middenweg tussen zeer koude winterdagen en warme zomerdagen. Als het weer en de temperatuur wisselvallig is dan is een bodywarmer ideaal.

Dit klinkt natuurlijk niet als het ideale kledingstuk voor de wintersport maar houd er rekening mee dat het tijdens de wintersport ook erg warm kan worden. Ten eerste ben je constant met inspanning bezig op de ski’s of op je snowboard. Daar word je al snel warm van. Zeker als de zon gaat schijnen op de berg word je al snel erg warm. In dat geval is een bodywarmer een ideaal kledingstuk. En de bodywarmers van nu hebben allang niet meer de ouderwetse look van de jaren 80. Ze zijn modern, mannelijk en stoer. Een bodywarmer heren is het ideale kledingstuk voor de komende wintersport.

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven