e-bike-middenmotor

De voordelen en nadelen van een e-bike

De e-bike is inmiddels een behoorlijk bekent vervoersmiddel geworden. Deze fiets met motor zorgt ervoor dat het fietsen veel lichter en sneller gaat dan normaal. Zeker door de oudere doelgroep of de doelgroep die lang onderweg is naar school of werk wordt deze fiets gezien als dé uitvinding van de eeuw. In dit blog vertellen we je graag alle voor- en nadelen van de elektrische fiets.

De elektrische fiets

De elektrische fiets is eigenlijk een normale fiets alleen dan voorzien van een motortje. Deze motor geeft jouw als het ware een duwtje in de rug en zorg ervoor dat het fietsen veel makkelijker en soepeler gaat. De motor kan ten alle tijden aan of uit worden gezet dus je kan zelf bepalen wanneer jij dit extra duwtje wilt gebruiken.

De voordelen van een e-bike

Een elektrische fiets zorgt er in eerste instantie voor dat het fietsen veel soepeler gaat. Vooral voor oudere mensen of mensen die langere stukken moeten fietsen hebben veel baat bij deze fiets. De tocht is veel beter en veel langer vol te houden. Daarnaast kan een elektrische fiets snelheden bereiken tot wel 25 km per uur. Daarnaast is de e-bike ook een zeer milieuvriendelijk vervoersmiddel. Je hebt niet te maken met uitlaatstoffen zoals met een auto of scooter. Daarom wordt zeker in de stad de e-bike als een ideaal vervoersmiddel gezien.

De nadelen van een elektrische fiets

Sommige mensen ervaren tijdens een rit op de e-bike een iets minder natuurlijk gevoel. Dit wil zeggen, het voelt niet zo natuurlijk aan als fietsen. Wat veel mensen niet weten is dat er ook e-bikes met middenmotors bestaan. De e-bike met middenmotor heeft een motor in het midden in plaats van achterop. Dit zorgt ervoor dat de fiets veel natuurlijker aanvoelt waardoor je eigenlijk het gevoel hebt alsof je op een normale fiets aan het fietsen bent. Daarnaast vinden sommige mensen de e-bike behoorlijk duur in aanschaf. De simpele varianten kosten rond de € 1.000,- en ben je op zoek naar de luxere variant dan betaalt je al snel het dubbele. Toch is het maar net hoe je er tegen aankijkt. Je hoeft geen benzine te gebruiken en je betaalt ook geen belastingen of andere dingen nadat je de fiets hebt aangeschaft. Het is maar net wat voor waarde zo’n fiets voor jouw heeft.

Kortom, zoals alle gebruiksvoorwerpen heeft ook de e-bike voor- en nadelen. Toch vinden wij persoonlijk de nadelen niet opwegen tegen de voordelen en is het een perfecte uitvinding voor ouderen of mensen die ver moeten reizen. Heb jij al een elektrische fiets? Dan zijn we heel benieuwd naar jouw ervaring.

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven