Nederlandse tradities

Ieder land heeft zo zijn eigen gewoontes en tradities. Ook ons land is rijk aan soms al eeuwenoude tradities. Een van de bekendste tradities voor kinderen is het Sinterklaasfeest en pakjesavond op 5 December. Ook zijn de Elfstedentocht en de Nijmeegse vierdaagse evenementen die wereldwijd beroemd zijn. Prinsjesdag en Koningsdag met de daarbij behorende vrijmarkten zijn ook typisch Nederlands te noemen. Daarnaast is het fietsen op de ontelbare fietspaden ook iets wat je in andere landen niet zo snel tegen zal komen. In Juni is de vlaggetjes dag in Scheveningen ook een traditie geworden. Het eerste vaatje nieuwe haring wordt dan geveild ten behoeve van een goed doel en vanaf dan kan het haring happen beginnen. Verder is het sparen van zegeltjes bij de boodschappen of op de pakken koffie een tijdverdrijf waar veel Nederlanders plezier aan beleven. De Alkmaarse en Goudse kaasmarkten zijn ook al langlopende tradities waar veel toeristen naartoe komen.

Kaas

Op en rond de kaasmarkten is volop kaas te koop. Maar je kunt op vele andere plaatsen je kaas kopen. Online is de keuze ook enorm groot. Bijvoorbeeld bij de lekkerstekaas.nl kan je vrijwel iedere kaassoort wel terugvinden en eenvoudig bestellen. Je kunt daar boerenkaas kopen maar ook andere kaas bestellen. Naast het stukje jonge of belegen kaas worden er ook steeds meer aparte kaassoorten verkocht. Geitenkaas neemt sterk in populariteit toe. Maar ook het kaasplankje bij de borrel of als dessert staat steeds vaker op tafel. Het kaasplankje is bij uitstek geschikt om eens andere kaassoorten te proberen. Geitenbrie, witte korstkaas of blauw geaderde kaas, ze zijn allemaal het proberen waard.

Lekkere tradities

Naast de wereldwijd beroemde Nederlandse kaas hebben we nog meer typische Hollandse lekkernijen. De bij veel buitenlandse toeristen meest bekende is wel de stroopwafel. Deze lekkernij is waarschijnlijk net zo bekend binnen ons land als buiten de Nederlandse grenzen. Iedereen kent en houdt van deze dunne wafeltjes aan elkaar geplakt met zoete siroop. Verder hebben we natuurlijk de alom bekende drop, de poffertjes, de oliebollen en de kruidnootjes en pepernoten. Ons land is een klein land maar met heel veel lekkers. Veel toeristen komen speciaal naar ons land om van al dit lekkers te genieten. Ook het al eerder genoemde haringhappen is iets waar toeristen vaak wat vreemd naar kijken, tot ze het geproefd hebben. En waar Buitenlandse toeristen zich nog het meest over verbazen zijn de frikandellen, kroketten en bami hapjes die je hier uit een luikje uit de muur kunt halen.

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven