Zo combineer je rode lippenstift 

De rode lippenstift is de klassieker onder de lippenstift. Dit is een opvallende kleur, waardoor het erg lastig kan zijn om het te combineren met je make-up look. Het is bij deze kleur belangrijk om te kijken welke andere soorten make-up hier goed bij passen. Op deze manier komt jouw make-up look het beste tot z’n recht. In dit artikel geven we enkele tips die je kunnen helpen om de rode lippenstift het beste tot zijn uiting te laten komen. 

Verschillende tinten rood 

Als eerst is het belangrijk om te weten dat er vele verschillende soorten tinten rood zijn. Bij elk persoon past de ene rode tint beter dan de ander. Om jouw make-up look goed te laten stralen, is het belangrijk om te weten welke tint rood het beste bij jou past. 

Als je een wat lichtere huid hebt, zijn rode kleuren met een koele ondertoon perfect, het laat je huid namelijk mooi naar voren komen. Mensen met een licht getinte huid kunnen vele verschillende kleuren rood dragen. Als je een getinte huid hebt met een gele ondertoon, dan staat een rode kleur met warme tinten jou het beste. 

In combinatie met eyeliner 

Rode lippenstift is goed te combineren met een zwarte eyeliner. Dit is een combinatie die je veel ziet, vooral bij feestelijke gelegenheden. Het maakt niet uit welke tint rood je hierbij kiest, want de zwarte eyeliner kleur past bij elke soort rood. Omlijn je lippen met een rood lippotlood en vul ze daarna met een rode lippenstift. Breng vervolgens een zwarte eyeliner aan boven je wimpers en maak een kleine wing. Zo heb je een prachtige make-up look. 

In combinatie met oogschaduw 

Aangezien de rode lippen alle aandacht pakken, is het belangrijk dat je een niet een al te felle kleur oogschaduw aanbrengt, anders wordt het allemaal te veel. Een nude oogschaduw kleur gaat goed in combinatie met de felle, rode kleur. Als je toch een iets opvallender ooglook wilt hebben, kan je pastelkleuren aanbrengen als oogschaduw. 

De lippen en de ogen zijn allebei erg belangrijk als het gaat om make-up en het is hierbij dus erg van belang dat je dit goed combineert met elkaar. 

 

Naast de eyeliner en oogschaduw heb je natuurlijk nog vele andere make-up soorten, maar het is vooral belangrijk dat de ogen goed matchen met de lippen. Nu je precies weet welke rode tint jij nodig hebt en hoe je deze kan combineren, kan je meteen aan de slag gaan!

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven