Waarom zou je haartransplantatie overwegen? 

Bij een haartransplantatie worden er haarzakjes van je lichaam vanuit een donorgebied naar een andere plek overgeplaatst. De plek waar het donorgebied zich bevindt, is vaak een gebied met voldoende haar en de plek waar het haar naar wordt getransplanteerd heeft vaak een tekort aan haar. De getransplanteerde haarzakjes blijven op de nieuwe locatie gewoon haren maken en je lichaam zal dan ook geen verschil merken tussen de haren. Deze groepjes haren die worden verplaatst worden bij de cosmetische ingreep ook wel ‘grafts’ genoemd.

 

Het ondergaan van DHT of haaruitval

Een haartransplantatie is iets wat je doet voor de rest van je leven. Wanneer je ervoor kiest om je haar te laten transplanteren van de ene plek naar de ander is het niet meer terug te draaien. De kans dat de haren die verplaatst worden gaan uitvallen is nihil. Tegenwoordig zijn er door gebruik te maken van grafts uit de zogenoemde haar krans een stuk minder geholpen mensen  die haaruitval krijgen. De haarimplantaten vanuit het haar krans gebied zijn namelijk niet gevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron. De dihydrotestosteron is ook wel DHT en zorgt ervoor dat haarzakjes vroegtijdig afsterven. Dit is dan ook meteen de reden dat het hebben van haaruitval iets is wat van generatie op generatie door te geven is. 

 

Verschillende soorten haartransplantaties 

Er zijn tegenwoordig door de toenemende vraag op de markt steeds meer ondernemingen die zich ontwikkelen in het verbeteren van deze cosmetische ingrepen. Hierdoor zijn er vandaag de dag verschillende technieken die gebruikt kunnen worden voor haartransplantaties die bijna geen herstelperiode en voorbereiding vereisen. De meeste varianten van haartransplantaties zijn in twee verschillende technieken te verdelen. Zo heb je onder andere de FUE- en FUT-techniek. Het verschil tussen een fue haartransplantatie en een fut haartransplantatie is voornamelijk de manier waarop de haarzakjes weg worden gehaald uit het donorgebied. 

 

Bij de FUE haartransplantatie worden haarzakjes van de achterkant van je hoofd stuksgewijs verplaatst naar de plek waar je een tekort hebt aan haar. Het weghalen van de haarzakjes gebeurd hierbij door middel van een dunne naald. Tijdens dit proces ontstaan er erg kleine littekens op je hoofd die met het blote oog niet te zien zijn. Voordat de haren weer op je hoofd worden teruggeplaatst worden ze vaak onderverdeeld in kleine groepen die ook wel grafts worden genoemd. De plek waar de haren moeten komen zal eerst moeten worden kaalgeschoren om de grafts goed te kunnen plaatsen.

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven