schoolkantine

Pimp de schoolkantine met diverse faciliteiten!

Hoe ziet de schoolkantine er bij jullie eigenlijk uit, of hoe heeft jouw schoolkantine er uitgezien? Meestal bestaat een schoolkantine uit een ruimte met banken, stoelen, een bar waar je snacks en brood kunt halen en wat snoepautomaten. Er is helemaal geen afleiding of iets te doen. Waar vroeger weleens een knikkertoernooi of een praatje gemaakt werd, kijkt nu meer dan de helft van des cholieren op zijn telefoon tijdens de pauze. Wat kan er gedaan worden om al deze gezichten van de mobiele telefoons af te houden?

Kies voor een voetbaltafel!

Je kent het misschien wel uit de sportkantine of hebt het wel eens gezien op vakantieparken, een voetbaltafel. Ze zijn er voor jong en oud en iedereen heeft er plezier mee. Bovendien trekt een voetbaltafel veel bekijks omdat het er soms erg spannend aan toe kan gaan. Zo kunnen er bijvoorbeeld toernooien georganiseerd worden en is het speciaal als een jongen uit de brugklas iemand uit het examenjaar verslaat. Iedereen zal plezier hebben met de voetbaltafel(s)!

Stel voor aan de school dat ze een voetbaltafel kopen. Het zal veel bekijks trekken waardoor scholieren niet meer in hun mobiele telefoon zullen zitten. Verzamel vele argumenten en stap naar de directie. Want al die mobiele telefoons, dat kan echt niet!

Waarom zit iedereen nu toch op zijn telefoon?

Dit draait allemaal om innovaties. De techniek maakt enorme stappen en ict- en technologie-afdelingen hebben het hartstikke druk. Mobiele telefoons blijven zich ontwikkelen en ook het aanbod in apps neemt alsmaar toe. Nu zijn er apps die ondersteuning geven in bepaalde vaardigheden, maar zijn er ook veel games te vinden. Juist deze games zorgen voor veel aandacht bij de jongeren. Gezamenlijk spelen in multiplayer-games, kijken wie de hoogste score behaald, scholieren spelen het alleen maar. Bedenk iets om deze jongeren af te leiden, om ze niet meer naar hun telefoon te laten kijken!

Pimp de kantine en luister naar de scholieren

Nu kun je zelf gaan zitten brainstormen en nieuwe faciliteiten plaatsen, maar help dit nu wel. Het kan natuurlijk voorkomen dat je voor jezelf iets grandioos hebt bedacht, maar de scholieren het maar niets vinden. Luister daarom goed naar de scholieren. In plaats van te gaan brainstormen wat voor faciliteiten er moeten komen, doe dit eens over hoe je de scholieren bereikt. Ga met ze in gesprek en neem bijvoorbeeld enquêtes af. Via deze manier krijg je een veel breder en specifieker beeld van de scholieren, waarop je bepaalde dingen kunt afstemmen. Plaats verschillende faciliteiten die bij de scholieren zeer gewild zijn, met als doel ze te vermaken. Hierdoor zullen ze niet meer op de mobiele telefoons spelen en spelen ze eens in de realiteit!

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven