glasvezel

Waarom glasvezel de allerbeste internet verbinding is

De meeste mensen in Nederland maken gebruik van internet via de kabel. Dit is lekker betrouwbaar en vrij snel internet. Op zich prima zou je zeggen, dus waarom zou je overstappen op een ander soort internet? Het antwoord daarop is simpel: waarom zou je genoegen nemen met “best in orde” als je ook kan kiezen voor “de allerbeste” voor een vergelijkbaar maandbedrag? Niet zo gek dus dat steeds meer mensen overstappen op glasvezel internet. Dit soort internet is namelijk op allerlei vlakken verreweg de allerbeste.

Het snelste dankzij laserlicht

Hetgeen waar glasvezel internet het meest bekend om is, is de snelheid van het internet. Hoe is het mogelijk dat het internet zo bizar snel is? Het is letterlijk zo snel als de snelheid van het licht doordat er gebruik wordt gemaakt van lazerlicht dat door het glasvezel netwerk wordt verzonden. Het moment waarop de input wordt verzonden is vrijwel gelijk aan het moment waarop je de input ontvangt dankzij de lichtsignalen. Dankzij deze innovatieve techniek weet je zeker dat je gebruik maakt van verreweg het allersnelste internet als je dit in je abonnement opneemt. Helaas ligt nog niet in heel Nederland de glasvezelkabel in de grond, maar gelukkig komen er steeds meer gebieden bij waar het momenteel gelegd wordt.

Een super betrouwbare verbinding

De snelheid van het internet is dus onnavolgbaar bij glasvezel internet. Je hoeft nooit meer te wachten op pagina’s die geladen moeten worden of video’s die halverwege moeten bufferen. Dit is heel erg fijn, maar de veiligheid en betrouwbaarheid van het internet moeten er natuurlijk niet onder lijden. Je kan wel mega snel internet hebben, maar als je dagelijks moet afwachten of je er daadwerkelijk gebruik van kan maken schiet het natuurlijk niet op. Ook op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid is glasvezel internet een hele goede keuze. Je maakt dan sowieso gebruik van betrouwbaar en veilig internet.

Glasvezel is goed voor het milieu

In deze tijd waarin de vervuiling van de aarde een steeds grotere zorg wordt draagt glasvezel internet bij aan een schonere planeet. De kabels die in de grond liggen voor het ouderwetse ADSL internet lekken straling in de grond rondom de kabels waardoor de bodem langzaam maar zeker vervuilt. Het materiaal waar glasvezel internet van gemaakt is geeft geen straling of iets dergelijks af in de grond en daardoor is dit soort internet het beste voor het milieu.

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven