De alle daagse dingen op orde

Het alledaagse leven kan best een rommeltje zijn als je je zaken niet op orde hebt. Dat zorgt er vaak voor dat je je niet zo goed voelt en je dagelijkse bezigheden kunnen dan flink in de soep lopen. Daar heeft niemand zin in. Dat komt ook vooral omdat je achter de dingen aan blijft lopen en geen overzicht hebt. In deze blog vertel ik je hoe je dat overzicht kan terugwinnen en hoe je het dagelijks leven makkelijker maakt. Lees je mee?

Hulp van buitenaf

Ik begin maar gelijk bij het moeilijkste: vraag om hulp. Als je ergens niet uitkomt, vraag dan de hulp van iemand van buitenaf. Deze heeft vaak een beter beeld van de situatie omdat die er verder vanaf staat. Vaak zien we het grotere plaatje niet meer als we met onze neus de dicht op het probleem zitten, een beetje zoals met een schilderij. Neem iemand die je vertrouwt in de arm en licht deze persoon goed in over de situatie. Brainstorm samen over een oplossing.

Altijd mobiel

Niets is zo vervelend als te laat komen of niet in staat zijn om ergens te verschijnen. En we weten allemaal dat het openbaar vervoer ook te wensen overlaat. Maar goed, niet iedereen kan zomaar het geld ophoesten voor zoiets duurs als een auto. Gelukkig bestaan er ook shortlease contracten voor auto’s. Nu denk je misschien: maar die zijn toch alleen voor mensen die zakelijk rijden? Nee hoor! Je kan ook kiezen voor een shortlease prive contract. Voor een goed bedrag heb jij een auto waar alles bij in zit en je bent flexibel wat betreft het opzeggen, ideaal!

Plannen, lijstjes en Excel sheets

Niet iedereen houdt van lijstjes maar het zijn mijn beste vrienden. Door bepaalde dingen in lijstjes of Excel sheets te zetten houd je een overzicht. Zo zie je op een drukke dag wat er allemaal moet gebeuren en kan je gedurende de dag ook zien hoever je bent opgeschoten. En zo’n Excel sheet is heel handig om je financiën bij te houden. Kijk op internet hoe je het programma het beste kunt gebruiken en voor je het weet heb jij het overzicht helemaal terug!

Een kritische blik

We zijn allemaal lerende en de ene dag gaat het beter dan de andere. Wees kritisch op jezelf maar ook lief en kijk altijd naar manieren om het beter te doen. De ene keer vraagt dat wat moeite zoals met die lijstjes en de andere keer is het voor het gemak zoals met een shortlease contract.

Berichten gemaakt 57

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven