Leuke activiteiten met je kinderen

Je kent het wel. Je hebt alles geprobeerd om je kinderen blij te maken, maar op een gegeven moment kunnen ze alleen maar huilen en zeuren voor aandacht. Je wilt ze entertainen met iets. Maar wat? Kinderen houden ervan om lekker naar buiten te gaan of juist iets wat ze nog nooit gedaan hebben. De zomervakantie is de periode om gezellig tijd door te brengen met je gezin. Maak een bucket list waarop je van alles zet en één voor één afstreept. In deze blog vertel ik je een aantal manieren hoe je gezellig tijd kan doorbrengen met je kinderen en hoe je af en toe ook even niks hoeft te doen. 

Ga naar buiten

Kinderen houden ervan om buiten te zijn. Lekker door de plassen rennen, in de modder spelen of een speurtocht doen. Als je in de buurt van het bos woont, is het ideaal om elke dag even een kleine wandeling te maken en op avontuur te gaan. Zo zijn ze aan het einde van de dag lekker moe en kan jij je ‘to-do list’ nog even afwerken.

Knutselen

Ze zijn er dol op! Lekker hun creativiteit uiten in het creëren van iets gaafs. Voor een verjaardag heb ik mijn kinderen zelf hun afscheidscadeau laten knutselen. Het enige wat ik hun heb gegeven waren een paar gondeldoosjes, dat zijn verpakkingsdoosjes om leuke dingen in te stoppen, een paar stiften, wat glitters om te versieren en een paar stickers. Ze zijn daar wel twee uur zoet mee geweest.

Spelletjes spelen

Het liefst wil je niet dat je kind de hele dag achter de iPad zit. Dit is overigens niet goed voor de sociale ontwikkeling van het kind. Leer ze dingen ondernemen door aan te geven dat ze zelf iets moeten bedenken. Suggereren kan nooit kwaad. Ga er wel van uit dat het negen van de tien keer ook jouw tijd in beslag neemt. Zo zal je moeten helpen met het bakken van cup cakes, bordspelletjes spelen, spelen met klei of verstoppertje spelen. Deel je tijd goed in en maak een planning. Anders komen je taken nooit op tijd af!

Speelmaatje

De laatste tip die ik je wil meegeven is: laat ze met elkaar spelen. Het is goed om ook andere kinderen over de vloer te krijgen of juist ergens anders. Zo leren ze te socializen en kunnen ze elkaar vermaken. Meestal vinden ze hun eigen vriendjes en vriendinnetjes door school of op de sportclub. Ouders staan er altijd voor open om hun kind aan het eind van de dag weer op te halen als hij/zij is uitgespeeld.

Berichten gemaakt 59

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven