Voorbereiden voor het verbouwingswerk

Je hebt een huis gekocht! Superleuk maar er moet nog een hoop aan gedaan worden voor je het kan bestempelen als waar droomkasteel. Dat betekent dat het tijd is voor de verbouwing. Nee, niet zoals het boek maar een échte verbouwing zonder alle drama. Het liefst zo snel en niet noemenswaardig mogelijk. Maar hoe regel je eigenlijk een soepele verbouwing? In deze blogs vertel ik je over de stappen die iedere (doe het zelf) verbouwing tot een groot succes maken. Lees je mee?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bezint eer ge begint, is het toverwoord. Zorg, voordat je ergens ook maar een verfkwast bij in de buurt houdt, dat je een plan hebt. Zeker als je het zelf doet. Als je het laat doen, ga ik ervan uit dat de aannemer al een plan heeft gekregen. En al helemaal wanneer je meerdere dingen gaat veranderen aan je huis. Je wilt niet eerst verven en vervolgens twee muren eruit slopen, dat is niet zo handig.

Vele handen maken licht werk

Maak er een gezellige bedoening van. Nodig wat handige vrienden uit en vraag of ze mee willen helpen met verven, sjouwen etc. Zet een muziekje op en zorg dat er koude drankjes zijn en voor je het weet, ziet jouw stulpje er tiptop uit. Bedenk wel dat gezelligheid leuk is maar het niet in de weg moet staan van de verbouwing. Je wilt immers niet tegen een gat in de muur aan moeten kijken omdat één van jouw vrienden in een melige bui wilden laten zien wat voor trucs ze allemaal met een hamer konden. Of wel? Goede herinneringen?

Wie verzorgt het afvalwerk

Als je dingen uit het huis hebt gesloopt, weg wilt gooien etc. dan moet dat allemaal ergens naartoe. Je kan dan het beste een container huren Haarlem. Vooral als je project meerdere maanden in beslag gaat nemen of als je zelf als aannemer op zoek bent naar een bedrijf waar je containers van kan huren om vuilnis in weg te gooien. Maak ook hier van tevoren een plan voor. Zo voorkom je dat de boel stagneert door het gebrek aan voorbereiding en kan je soepel en snel doorwerken.

Klaar met al dat werk

Na al dat werk, als de laatste fotolijstjes hangen en de geur van verf nog in de lucht hangt, is het tijd voor een feestje. Nodig al je vrienden uit, zeker diegene die mee hebben geholpen en houd een officiële housewarming! Je hebt immers een paleisje om trots op te zijn.

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven