Een leven lang voetballen

Populaire sport

Het is de meest populaire sport ter wereld en ook in Nederland veruit de grootste sport, Voetbal. Bijna elk Nederlands kind begint op jonge leeftijd met voetballen, zo ook ikzelf. Maar alhoewel ik meer dan tien jaar heb gevoetbald verloor ik toch de passie ervoor en het plezier erin. Dit had onder andere te maken met het feit dat ik geen leuk team had en er een erg slechte sfeer hing. Ik wilde daarom zo snel mogelijk uit het team verdwijnen. Maar tegelijkertijd vond ik voetbal nooit de leukste sport. Ik was zelf liever aan het tennissen.

Toch kom ik wel uit een voetballende familie. Zowel mijn broertje als mijn vader hebben een grote liefde voor voetbal. Mijn vader heeft zijn hele leven gevoetbald. Hij begon met voetballen toen hij 5 of 6 was en is pas gestopt op zijn 50ste. En dit had niks te maken met het feit dat hij niet meer wilde voetballen. Het kwam omdat hij geen keus had. Tijdens een van zijn voetbalavonden had hij namelijk zijn knieband gescheurd. Dit leidde ertoe dat hij een operatie moest ondergaan en een nieuwe knieband kreeg.

Leven lang voetballen

De dokter vertelde hem dat hij nooit meer kon voetballen. Een feit dat mijn vader voor lange tijd niet wilde accepteren. Mijn vader wilde namelijk doorgaan met voetballen. Het scheuren van je knieband is helaas een blessure die heel veel voorkomt bij voetbal. Het heeft onder andere te maken met het vele heen en weer rennen en constant draaien van de gewrichten in de benen. Het lijkt misschien logisch dat je op een zeker punt te oud wordt om te voetballen maar het was toch erg moeilijk voor mijn vader om te accepteren.

Blessures

Hij zag om zich heen namelijk mannen van in de 60 die nog altijd voetbalden en ook nog oudere mannen die bijvoorbeeld nog steeds gingen skiën of snowboarden op wintersport. Als je een leven lang wilt voetballen is het dus belangrijk om de juiste preventieve maatregelen te nemen zodat de kans op blessures verkleind wordt. Voor de knieën is het aanschaffen van een kniebrace bijvoorbeeld een goed idee. Een kniebrace kan blessures zowel voorkomen als helpen genezen. Er zijn verschillende soorten op de markt die ook voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je de juiste kniebrace kiest die voor jou het meest geschikt is. Op deze manier kun je een leven lang blijven voetballen of andere sporten blijven doen waar je plezier in hebt.

Berichten gemaakt 57

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven