toiletset wastafel

Zo maak je een eigen verhuurbare ruimte!

Het is ongelooflijk hip en populair, een tijdelijk verblijf verhuren via verschillende online sites. Logisch, want er is een leuke extra cent mee te verdienen, zo verdien ik zelf al een aantal jaartjes een leuk extra zakcentje op deze manier. Echter heb je natuurlijk wel een verhuurbare ruimte nodig en daar zitten nog wel wat eisen aan. Maar ben jij alsnog benieuwd hoe je bijvoorbeeld de zolder of een huis in je tuin verhuur klaar kan maken? lees dan snel verder er ontdek hoe je zelf een heel eind kan komen met klussen!

Het sanitair

Wellicht het belangrijkste is dat de ruimte goed werkende sanitaire voorzieningen heeft. Dit is tevens een van de meest lastige klussen dus het is aangeraden om hiermee mee te beginnen. Het bespaart je namelijk een hoop centen als achteraf blijkt dat de ruimte die je aan het verbouwen bent helemaal niet geschikt is voor sanitair, en dit is natuurlijk doodzonde van jouw tijd en geld. Gelukkig is het tegenwoordig wel makkelijker om leidingen aan te leggen in voorheen onmogelijk te bereiken plekken. Zo heeft mijn buurman onlangs een badkamer op zolder geïnstalleerd met behulp van een pomp die uitwerpselen fijn maalt en vervolgens door een dunne pijp wegvoert. Het klinkt niet smakelijk maar het werkt wel. Tevens is het aanleggen van de leidingen het lastigste deel. Wanneer deze eenmaal geïnstalleerd zijn kan je gemakkelijk met behulp van een toiletset in een keer de wc bevestigen. Sluit ook een douche aan en maak het geheel af met een simpele wastafel en je hebt het grootste obstakel overwonnen!

De inrichting

Voordat je begint met het inrichten van het appartement is het belangrijk om voor jezelf te beslissen in welk prijssegment je het gaat aanbieden. Dit is natuurlijk afhankelijk van de luxe die het appartement te bieden heeft. Een wat goedkoper appartement hoeft niet luxe te worden ingericht. Natuurlijk moet wel alles functioneel een schoon zijn, maar eigenlijk is het nooit een goed idee om de ruimte in te richten met iets dat duurder is dan Ikea. De kans dat er weleens wat kapot zal gaan is namelijk zeer wel aanwezig, al helemaal als de huurders een feestje bouwen op vakantie.  Wel is het belangrijk om te vermelden dat het aanbieden van sommige voorzieningen gunstig kan zijn voor de verhuurprijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gratis parkeerplaats of extra goede wifi. Door het toevoegen van dit soort extra’s kan je het maximale uit jou appartement halen.

Berichten gemaakt 59

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven