Leuke ideeën om je tuin een beetje op te vrolijken!

Helaas heeft de zomer weer plaats moeten maken voor de herfst maar dat betekent nog niet meteen dat we niet meer van onze tuin kunnen genieten. Ook in de herfst heeft de tuin nog heel veel moois voor ons in petto en als we de temperatuurverwachting mogen geloven komen er ook nog een aantal mooie dagen aan zodat we zelfs nog een paar warme zonnestralen mee kunnen pakken. Dus had je, je tuin stiekem al een beetje in de steek gelaten? Dan hebben we hier een aantal simpele en leuke tips om het geheel een beetje op te vrolijken.

Nieuwe kussens

We begrijpen dat je zo voor de herfst en winter niet een, twee drie naar de winkel rent om hele nieuwe tuinmeubelen te scoren, al moeten we wel eerlijk toegeven dat dit juist de beste tijd is om zoiets te kopen. Waarom? Omdat alle winkels juist nu hun tuinmeubelen in de sale gooien. Volgend jaar komt er namelijk gewoon weer een nieuwe collectie aan en ze hebben natuurlijk geen zin om nog met hun oude collectie te blijven zitten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje voor Hillhout om te zien wat zij op dit moment nog allemaal hebben staan. Voor een ieder die toch liever geen nieuw tuinmeubel aanschaft zijn daar wel de nieuwe kussens. Met nieuwe kussens leeft jouw tuinmeubilair al helemaal op en kan het nog prima een extra rondje mee. De nieuwe tuinkussens kan je trouwens ook gewoon binnen opslaan en volgend jaar weer tevoorschijn toveren. Doordat je ze maar relatief kort hebt gebruikt lijken volgend jaar gewoon nog steeds hartstikke nieuw.

Kleurige bloemen en planten

Niks meer aan je beplanting doen? Juist wel! De herfst is de tijd om nog een beetje te experimenteren met nieuwe soorten bloemen en planten. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen groen dat op zo’n moment het beste groeit. Zonde eigenlijk dat er maar zo weinig mensen kiezen om ook in de herfst iets nieuws te planten. Ook in dit seizoen heb je namelijk een scala aan kleurige en fleurige bloemen en planten die jouw tuin behoorlijk kunnen opleuken.

Een najaarse zithoek

En voor de echte levensgenieter is de tuin ook in het najaar een fantastische plek om te zitten. Verplaats je zithoek gewoon naar een overkapt gedeelte van je tuin of zorg ervoor dat je een overkapping plaats boven je zitgedeelte. Een heater erbij en een paar dekentjes en jouw zithoek is ook perfect voor de herfst. Lekker met een warme kop thee of chocolademelk genieten van het frisse herfstweer, dat wil toch iedereen?

Berichten gemaakt 57

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven