Waarom een afvalbak huren?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een afvalbak huren. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Je kan een afvalbak of container voor verschillende soorten afval gebruiken. Een afvalbak huren is fijn omdat deze direct voor de deur gedeponeerd wordt en na het vullen ook weer opgehaald wordt. Zo hoef je verder niet naar het afvoeren van afval om te kijken. In deze blog vertel ik meer over het huren van een afvalbak voor verschillende soorten afval.

Hout afvoeren

Ben je van plan een volledige schutting te slopen? Of een houten tuinhuis te laten bouwen? Dan is het huren van een afvalbak voor houtafval de perfecte uitkomst. Je kan in deze afvalbak spaan- en vezelplaat kwijt. Maar ook hardboard, zachtboard, massief behandeld hout, beschoeiing hout, heipalen en geperst hout in gooien. Daarna wordt de container vlot opgehaald en ben jij er van af.

Schoon puin verzamelen

Bepaalde soorten puin wordt verzameld om vervolgens te recyclen tot granulaat. Hierbij is het belangrijk dat dit een ‘schoon’ puin soort is. Denk hierbij aan het puin van binnenmuren, dakpannen, tegels, metselwerk, beton en cement en natuursteen. Je kunt hiervoor een afvalbak huren bij GP Groot. Zij zijn sterk in afvalmanagement en het recyclen van afval. Zo wordt jouw puin hergebruikt, dat is wel zo fijn voor het milieu.

Bouw- en sloopafval

Wil je een verbouwing van de keuken doen? Of een compleet nieuw huis laten bouwen? Dan is een afvalcontainer voor bouw- en sloopafval ideaal. Hier kan je alle soorten afval die vrijkomt bij het slopen in gegooid worden. Denk er wel om dat bijvoorbeeld asbest en apparaten hier dan weer niet in mogen. Toch is deze container ideaal als je iets aan huis gaat verbouwen. Het gros van het puin kan hierdoor meegenomen worden.

Grofvuil op laten halen

Mocht je ook nog zogenaamd “grofvuil” weg willen gooien dan kan dit ook met een afvalcontainer. Onder grofvuil vallen meubels, tapijt, papier, karton, hout, metalen en kleding. Ook mag er soms wel wat zand meegegeven worden. Dit is ideaal bij een verhuizing. Vaak kom je er dan achter hoeveel ongebruikte meubels en andere spullen je in huis hebt. Deze kunnen zo de afvalbak in.

Groen- en tuinafval

Zodra je lekker in de tuin gaat werken en weet dat je enorm veel planten, gras en ander tuinafval gaat produceren, dan kan je daar ook een afvalbak voor huren. Zeker bij grotere projecten is dit erg handig.

Grond opruimen

Bij het omleggen van de tuin kan ook veel grond vrijkomen dat niet meer in dezelfde tuin gebruikt kan worden. Daarvoor is een afvalbak huren een echte uitkomst. Je kunt in de afvalbak verschillende soorten grond kwijt. Denk hierbij aan tuinaarde, klei, zand, graszoden en gewoon grond. Schep het er allemaal in en het wordt zo weer voor je opgehaald.

Asbest weggooien

Bij een verbouwing kan asbesthoudend materiaal vrijkomen. Zeker bij woningen met een bouwjaar voor 1994. Deze materialen zijn gevaarlijk en zal je weg moeten laten halen. Daarna wil je dit het liefst zo snel mogelijk van jouw terrein hebben en daarvoor kan je een Bigbag huren. Dit is dan wel geen afvalbak maar het werkt in principe hetzelfde.

Wat voor afval je ook hebt, een afvalbak huren is een ideale oplossing om dit weg te kunnen gooien. 

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven