Je eigen Halloweenfeest

In Amerika transformeren mensen vaak hun hele huis met Halloween.Van brave, simpele huizen in de suburbs, verschijnen overal griezelige kastelen en andere bouwsels. Het beeld dat je waarschijnlijk wel kent uit films is dat van uitgeholde pompoenen met kaarsen vanbinnen. Een griezelig, maar toch vertrouwd gezicht. Vorig jaar heb ik besloten zelf een groots Halloweenfeest te houden. Niet in mijn huis, want de woonkamer is niet groot genoeg. Ik heb ervoor gekozen het feest te houden in het pand van mijn winkel, ik heb namelijk een delicatessenwinkel waar aardig wat mensen in passen. Het was een heel gedoe. Voor grote pompoenen ben ik helemaal naar een dorpje op de grens met Duitsland gereden, waar Halloween al iets groter gevierd wordt dan in Nederland. Daar was een boerderij met een tuin ernaast waar ze enorme pompoenen verbouwden. Ik wees een aantal van allergrootste aan, met de mooiste oranje kleur. Ze werden met behulp van een wagentje in de auto geladen. Thuis heb ik úren die dingen uit zitten hollen. Pompoensoep for days! Ik heb er ook nog een aantal pumpkin pies mee gemaakt, een typisch gebak uit Amerika. Heerlijk! En dat kwam natuurlijk ook goed van pas voor het feest..

Special effects

De pompoenen gaf ik griezelige gezichten, die mooi oplichten als je er een lichtje in doet. Verder zorgde ik voor nepkraaien, die je op een soort baan op het plafond kan bevestigen. Als er dan iemand in de buurt komt, wordt de sensor geactiveerd en lijkt het alsof de kraai op je af komt vliegen. Verder had ik natuurlijk een hoop neppe spinnewebben gemaakt. Dit doe je gemakkelijk zelf, door watjes helemaal uit te pluizen. In de webben plaatse ik neppe spinnen van de feestwinkel. Naast de lekkere, maar brave, pumpkin pie, had ik ook wat meer griezelige hapjes. Een “bloedende vinger” (een tactisch gesneden worstje met ketchup), een “oogbal” en “schapenhersenen” (bloemkool met rode kleurstof). Maar mijn beste special effect voor het feest kwam uit onverwachte hoek. Een tijd terug is ingebroken in mijn winkel. Er zat gelukkig amper geld in de kassa, maar de dief of dieven hebben wel allerlei flessen dure truffelolie, wijn en andere kostbare producten meegenomen.
Natuurlijk zijn mistmachines geen speeltje, en de mist wordt ook zo dik dat het echt niet prettig is om binnen te zitten als het alarm is afgegaan. Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb voor één keer het alarm laten afgaan. Wat een mist! Niet normaal. Je zag echt geen hand voor ogen. Het was avond, en de straat waar mijn winkel in zit was zo goed als verlaten, dus het kon wel. Ik heb toen eerst gewacht tot de ergste mist was weggetrokken, en toen de gasten verwelkomd. Op die manier was er alsnog een sluimerende mist, die het geheel griezelig men lekker in Halloween thema maakte!

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven