Op zoek naar een occasion

Mijn auto had volledig de geest gegeven. Het was een prima en basic Fiat Panda die vele jaren van reparatie had ondergaan. Maar op een gegeven moment loop je dan toch tegen de APK keuring aan. Je bereikt dan het punt waar de benodigde reparaties zodanig duur zijn, en je maar één jaar vooruit kan. Dan zit er maar één ding op, en dat is overschakelen. Ik keek nooit echt naar auto’s. Ik was altijd content mijn Panda een nieuwe lik te geven. In al die tijd beseft ik me ook niet dat mijn budget een stuk ruimer was geworden. Zeker omdat ik altijd wat opzij zetten voor dit moment. Maar zonder echt een droom te hebben over wat mijn volgende auto was moest ik me vanuit nul oriënteren.

Eerste stap

De eerste logische stap was kijken naar een nieuwe Panda. De gedachte was simpel. Als ik de vorige Panda zo een fijne auto vond was het te verwachten dat dezelfde principes terug zouden komen in de nieuwe versie. Na een testrit was het een gemengd gevoel. Aan de ene kant was het duidelijk dat er zeker bepaald principes terugkwamen in deze auto. tegelijkertijd miste ik een klik met de auto. Ik kon niet precies zeggen wat er miste. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het simpelweg het anders zijn was dat me tegenstond. Het was simpelweg een nieuwe compacte auto, maar met het nieuw had ik niks. Terug naar een vorige Panda was niet praktisch. Toen ging ik rondkijken naar andere wat oudere auto’s om te kijken of ik daar het gevoel terug kon vinden.

Robuust

Ik kwam al snel uit bij Volvo. De oudere Volvo modellen zijn robuuste auto’s die vandaag de dag nog steeds een goede prestatie leveren zonder al te veel onderhoud te vereisen. Ik ging een beetje rondsnuffelen, maar ook hier was een klik moeilijk te vinden. In de eerste instantie dacht ik dat het misschien de andere vorm van de auto was waar ik aan moest wennen. Maar toen ik er even inzat snapte ik wat er aan de hand was. Het was geen Fiat Panda. Ik was zo verknocht aan mijn auto dat alles wat anders was enkel niet was wat ik eerder was. Als ik een nieuwe auto zou uitzoeken zou ik al mijn gevoel moeten laten varen over wat een auto is en zou moeten gaan kijken naar wat een auto kon zijn. Per toeval was bij dezelfde dealer een Volvo V60 occasion, en met mijn nieuwe blik beviel die enorm. Misschien word het hem wel.

Berichten gemaakt 60

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven