Jezelf vermaken

Soms is het wat eenzaam in huis . En ben je toe aan iets wat je in deze eenzame tijden bezig houdt. Van televisie kijken raak je al snel verveeld en verder heb je niet echt andere ideeën over wat je kunt doen. Eenzaamheid kan komen door allerlei verschillende dingen. Het kan komen doordat je alleen woont , enig kinds bent, misschien niet zo veel vrienden hebt of geen bezigheden hebt. Ik heb me ook wel eens eenzaam gevoeld , maar uiteindelijk ben ik op een paar leuke ideeën gekomen die mij hebben geholpen met mijn ‘’ eenzaamheid’

Alleen op stap

Dat je je eenzaam voelt hoeft niet altijd te betekenen dat je ‘’ alleen bent ‘’. Je kan je ook eenzaam voelen met allerlei mensen om je heen. Wat ik nooit deed was alleen naar het strand bijvoorbeeld of überhaupt alleen iets leuks doen. Ik moest er altijd gezelschap bij hebben. Maar ik ben op een gegeven moment uit mijn comfortzone gestapt en alleen op stap gegaan. Behalve dat ik het uiteindelijk veel leuker vond dan verwacht , was het ook een soort van zen moment voor me. Ik was alleen bezig met mezelf en mezelf vermaken. Ik raad iedereen aan om dit een keer te doen. Je kunt bijvoorbeeld alleen naar de bioscoop of alleen wat eten bij een leuk tentje.

Huisdier in huis nemen?

Wat ook heeft geholpen bij mij was dat ik een konijntje heb aangeschaft. Ik wilde er een hele lange tijd al eentje. En uiteindelijk mocht het van me moeder! Behalve dat konijntje hele lieve kleine diertjes zijn, hebben ze ook veel aandacht nodig. Het deed mij goed om voor mijn diertje te zorgen en had eigenlijk altijd wel wat te doen. Ook kon ik met hem spelen en hem rond laten lopen door huis. Voor mij was een konijn een goed idee. Maar dat kunnen voor andere misschien wel katten of honden zijn. Mocht je een huisdiertje willen, ga dan goed op onderzoek uit welke er het beste bij jou past.

Lezen, schrijven of andere hobby’s

Een passie van mij is schrijven, maar daar had ik een hele tijd niks mee gedaan, omdat ik het te druk had met school en of werk. Toen ik het eenmaal minder druk had en genoeg vrijetijd had, ben ik weer begonnen met schrijven. Ik had veel fantasieën die ik gebruikte om leuke verhaaltjes te schrijven. Jezelf vermaken hoeft niet altijd buiten en misschien is schrijven niks voor jou. Maar er zijn genoeg boeken die je waarschijnlijk nog niet heb gelezen. Is lezen nou ook weer niet een passie of iets wat je leuk vind om te doen? Ga dan echt goed op onderzoek uit wat je dan wel leuk vind om te doen.

Posts created 44

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven