Een computer specialist is nooit uitgeleerd

Sinds een aantal jaar ben ik ondernemer in het vakgebied IT. het is een mooi vakgebied aangezien de onderwerpen rondom het IT dagelijks kunnen verschillen. Daarnaast heb je zoveel cursussen en opleidingen om nog beter te kunnen worden in je vak. Daar hou ik van, dat je bij kunt leren wanneer en wat je maar wilt. Zo besloot ik laatst de cursus six sigma green belt te volgen.

 

 

Leuke uitdagingen zoeken

Aangezien ik zelfstandig ondernemer ben en ik ook werk vanaf huis heb je niet veel sociale contacten rondom het werk. Deze keuze heb ik destijds moeten maken aangezien het werken voor een baas in dit vakgebied zonde van je tijd is. De salarissen liggen wel hoog in de IT-sector maar voor alsnog kun je als eigen ondernemer veel meer verdienen. Daarnaast vond ik de uitdaging ook wel wat laag liggen bij een baas en was een cursus of een opleiding volgen op kosten van de baas vaak erg moeilijk. Nu ik kijk naar de kosten van de six sigma green belt opleiding vind ik de kosten niet heel erg schokkend. Zeker niet als je ervan uit gaat je het werk veel beter en efficiënter kunt uitvoeren. Daarnaast ben ik ook snel teleurgesteld in andere collega’s op kantoor. Geen discipline, geen moeite willen doen om hogerop te komen. Nee dit zijn niet de types die ik in mijn omgeving wil hebben.

 

 

Alle eigen ondernemers in een lokaal

Bij de six sigma green belt opleiding komen we wekelijks bij elkaar. Het zijn allemaal eigen ondernemers die dus ook geen sociale contacten hebben tijdens de werkuren. Des te gezelliger is het dat je met eigenlijk alleen maar mannen deze opleiding volgt. Na een lange schooldag, zoals wij dat maar noemen, drinken we in de dichtstbijzijnde kroeg een lekker koud biertje. Die hebben we dan wel verdiend. Daarnaast merk je dat iedereen elkaar graag wilt helpen bij vragen of bij opmerkingen. Er is inmiddels een groepswhatsapp aangemaakt voor de six sigma green belt opleiding waar ook een docent aan is toegevoegd. Die docent reageert dan wel is waar nauwelijks maar aangezien de meeste vragen in de avond worden gesteld, is dit uiteraard logisch. In mijn buurt wonen dus 2 ondernemers waarmee ik de opleiding volg. Laatst hadden we een gezellige avond georganiseerd met de vrouwen erbij en de barbecue stond gezellig aan. Zo zie je maar, je denkt een six sigma green belt opleiding te volgen en er komen zelfs nog vriendschappen uit voort.

Berichten gemaakt 57

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven